Каталог

Червона смородина Мармеладниця

 
Відправка буде здійснюватися у березні-квітні
  • Характеристики та опис
  • Запитання
  • Відгуки
Мармеладниця - сорт червоної смородини дуже пізнього строку дозрівання. Виведений у Всеросійському НДІ селекції плодових культур в результаті схрещування (Роте шпетлезе х Маарсис (Маршал) Променент). Селекціонер Ст. Л. Баянова. Врожайність 1,8 кг з куща. Ягоди оранжево-червоні, плоскі з добре помітними білими жилками, досить великі (0,6-0,8 г), відрив сухий. Смак кислувато-солодкий сік володіє високими желюючими властивостями. Хімічний склад: сума цукрів - 7,0%, кислотність - 2,2%, аскорбінова кислота - 35 мг %, пектинові речовини - 7,7%. Китиці середньої довжини (8-10 см), 7-11 ягід. Сорт універсального призначення. Ягоди довго тримаються на кущах, не перезріваючи. Кущ середньої висоти, густий, трохи розлогий. Пагони товсті, слабо опушені. Стійкість до борошнистої роси та антракнозу висока. Зимостійкість висока.